Ставен камен темелник на новиот храм „Св.Пантелејмон“ на Голак

Во присуство на Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички г. Иларион денес на планината Голак во Делчево беше ставен камен темелникот на новиот храм Св.Пантелејмон, храм чиј ктитор е делчевецот Мите Стојковски кој со семејството живее во Скопје. На поставувањето на камен темелникот присуствуваа Министерот за земјоделие Љупчо Николовски, првите луѓе на општините Делчево и Виница, Горан Трајковски и Ивица Димитров, претставници на законодавниот дом, носители на јавни функции како и голем број на поканети гости.

Повеќе за самиот чин на поставување на камен темелникот на новата црква погледнете во следното видео.

Поставен камен темелник на новиот храм "Св.Пантелејмон" на Голак

Posted by delcevo365.mk on Sunday, 3 June 2018

1 Comment

  1. Браво, Братко Мите! Ти си добър християнин!
    Мирослав Атич

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*