Солиден интерес на првиот ден од пријавувањето за „Пијанечки бисери“

Во позитивна атмосфера и со солиден интерес од страна на кандидатите, во делчевскиот дом за култура започна пријавувањето за овогодишното издание на манифестацијата „Пијанечки бисери“.  Во рамки на првиот ден се пријавија околу дваесетина кандидати кои со одбрани композиции ќе настапат на манифестацијата која ќе се одржи кон почетокот на месец декември. Пријавувањето продолжува се до почетокот на фестивалот исто како и музичките проби кои се реализираат со професорите по музичко образование.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*