Две трети места за СОУ „М.М.Брицо“ од настанот „Ноември – Месец на наука“ во Скопје

Вршејки експериметни од областа на хемијата на тема Амалгам на жива со мета, ученичките  од трета година во СОУ М.М.Брицо, Ана Марија Симионова и Михаела Мановска со менторот  со менторот Стојка Даневска, го освоија третото место на настанот насловен „Ноември – Месец на науката“ кој се одржа во Природно-математичкиот факултет во Скопје. Делчевската гимназија на настанот се претстави со 8 свои ученици кои исто така имаа добро претставување на настанот.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*