На 3 декември акција за хуманост во Делчево!

По повод Светскиот ден на лицата со попреченост, 3 Декември, Општина Делчево, НУЦК „Никола Јонков Вапцаров“, ЈЛБ „Илинден“, ЈУДГ „Весели цветови“, ООУ „Ванчо Прке“, ООУ „Св.Климент Охридски“, НВО „Бравура кооператива“, Совет за млади, Комисија за еднакви можности, организираат

АУКЦИЈА ЗА ХУМАНОСТ
Фоаје Спомен –дом „АСНОМ“

13:00 ч –отворање на изложбата на ликовни творби од Ликовната колонија-„Дарувај со љубов“ (ликовни дела создавани од уметници со хендикеп, млади талентирани ученици од двете основни училишта, нивните професори и ликовниот уметник Петар Атанасов-Пепи.)

13:15 ч-презентација на потески творби во рамките на „Вапцарови бранувања“

13:30 ч.-почеток на аукцијата

Средствата собрани од Аукцијата ќе бидат наменети во хумани цели

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*