Екипата на Ванчо Прке најдобра на првиот зонски турнир во кошарка

Во рамки на првиот турнир од Зонската лига во кошарка во женска конкуренција за основни училишта, кошаркарките кои го претставуваа општинското основно училиште ,,Ванчо Прке” од Делчево со двете убедливи победи над екипите на општинските основни училишта ,,Св.Кирил и Методиј” од М.Каменица и Кочани се покажаа како најдобри со што имаат големи шанси за пласман на понатамошните натпревари.

Еве ги резултатите од првиот турнир:

ООУ ,,Св. Кирил и Методиј”, М. Каменица – ООУ ,,Св. Кирил и Методиј”, Кочани 29 :38

ООУ ,,Ванчо Прке” Делчево – ООУ ,,Св.Кирил и Методиј”, М. Каменица 48:25

ОУ Св. Кирил и Методиј – Кочани 27:58 ОУ Ванчо Прке – Делчево

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*