Македонска Каменица доби светски рекордер во правење склекови

Македонска Каменица доби нов рекордер. Веќе погодувате Бошко Стаменковски е човекот кој успеа да го собори светскиот рекорд на правилно изведени склекови (push ups) за 1 минута, по официјалните „Calisthenics“ правила, или т.н. „strict form“. Стаменковски епитетот најдобар го превзема од Викас Кумар, од Њу Делхи, Индија, кој претходниот рекорд го постави на 31 октомври 2018 година.

Настанот беше организиран од Champions House Macedonia чиј член од неодамна е шампионот од Македонска Каменица.

Еве како изгледаше моментот на поставување на светски рекорд од страна на европскиот и светски пауер-лифтинг шампион.

PUSH UPS STRICT FORM 1 MIN

НОВ СВЕТСКИ РЕКОРД ВО ПРАВА ФОРМА НА СКЛЕКОВИ ЗА 1 МИН STRICT FORM PUSH UP CHAMPION HOUSE MACEDONIA

Posted by Bosko Stamenkovski on Sunday, December 23, 2018

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*