Дедо Боже, дојди да вечераме!

Бадник е ден кој се поминува во кругот на семејството со приготвување на посна семејна трпеза и кршење лепче со паричка.  На сите кои ќе им се падне Бадниковата паричката им честитаме!

Што вели традицијата за Бадник погледнете во следното видео.

Како православните Христијани го слават Бадник!

Како православните Христијани го слават Бадник!

Posted by delcevo365.mk on Sunday, January 6, 2019

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*