Фото и видео: Од денешното претставување на ,,Берлинале” на филмот ,,Господ постои името и е Петрунија”

Македонскиот претставник на ,,Берлинале 2019″, филмот ,,Господ постои, името и е Петрунија”, денес го имаше своето претставување на еден од најреномираните европски филмски фестивали. Дел од екипата која зачекори по црвениот килим во Берлин, секако беше и нашата Зорица Нушева, која ја толкува Петрунија, главниот лик во филмот. На официјалното претставување пред светската јавност, Нушева зборуваше за тежината на улогата и пораката која преку ликот на Петрунија сака да ја упати режисерот на филмот Теона Митевска.

Еве неколку фотографии кои ги доловивме од самото претставување на македонскиот претставник на ,,Берлинале” како и видео од самата прес-конференција!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*