Миле Ѓорѓијоски и официјално стана „Екселенција сатира“

Делчевскиот сатиричар со кичевски корени и официјално стана „Екселенција сатира“. Престижната награда која во чест на српскиот писател Радое Домановиќ секоја година ја доделува здружението на писатели на Србија денес и официјално му беше доделена на „бардот“ на македонската сатира Миле Ѓорѓијоски кој по церемонијата на доделување на наградата имаше прием и во македонската амбасада во Србија.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*