Од спортската историја на Делчево – Ракометен клуб „Партизан“!

Ракометниот клуб „Партизан“ е формиран во 1971 година. Основач и прв тренер на екипата е Деспот Филиповски. Прв претседател на клубот бил Ванчо Цонев.

Женскиот ракометен клуб „Партизан“ се натпреваруваше во Прва Македонска лига.

Најголемиот успех го постигна во 1974 година кога го освои второто место.

Клубот престанал да постои во 1975 година, поради тоа што не се создадени наследнички на генерацијата (1971-1974)!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*