За квалитетниот стамерски мед надалеку се слуша!

Македонија е класичен пример за органско производство на мед, а автохтоната македонска пчела го живее периодот на европската, од пред 150 години, заштитена од хемикалии и во чиста еколошка средина. Ова меѓу другото беше главната оценка на странските експерти и пчеларите кои пред три години во рамки на проектот „Live and Let Bee“ посетија неколку традиционални пчеларници во Делчевско и беа многу задоволни од тоа што го видоа.

Во продолжение се потсетуваме што забележа камерата во рамки на посетата на еден од најпознатите пчеларници во село Стамер!

Posted by Dejan Mitevski on Friday, March 8, 2019

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*