Среќен „8 Март“ на сите мајки од дечињата од градинката „Весели Цветови“!

Мојот град, Делчево се вика,

и во сјај целиот блика.

Низ него тече Брегалница река,

Со зелена тревичка мека.

Напред е ширно поле,

и Голак планина горе,

околу него многу села

и пасишта големи знај,

Делчево е вистински рај!

Ова е само дел од репертоарот на дечињата кои денес со прекрасни изведби на своите мајки, баби и тетки им го честитаа Меѓународниот ден на жената – 8 Март!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*