Фото: Доделување на Златната плакета на афористичарот Миле Ѓорѓијоски

Како што претходно информиравме неговата “Екселенција сатира”, неуморниот афористичар Миле Ѓорѓијоски деновиве ја доби првата награда на Интернационалниот фестивал за карикатура и афоризам – Струмица 2019″. Речиси сите медиуми ја објавија веста за оваа награда, а ние преку фотографии ви доловуваме дел од атмосферата за време на одржувањето на еден од најпрестижните фестивали за афоризам и карикатура во Македонија.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*