Злато и сребро за Павел Стојчевски од Balkan Open 2019 во Тешањ

Претставникот на кик-боксинг клубот „АС“ од Делчево, Павел Стојчевски со еден златен и еден сребрен медал се врати од Balkan Open 2019 кој се одржа во Босна и Херцеговина во градот Тешањ.

Медалите Стојчевски во Тешањ ги освои во дисциплините “кик-лајт” за помлади кадети под 37 килограми, како и во дисциплината “поинт-фајт”.

Честитки за младиот Павел на кого на “Balkan Open 2019” друштво му правеше неговиот татко кој ја имаше улогата на судија на првенството во Тешањ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*