Средношколците ги засукаа ракавите – се чисти просторот околу параклисот Св.Климент Охридски

Учениците од IV – 6 при СОУ ,,М.М.Брицо” во соработка со комуналното претпријатие ,,Брегалница” започнаа акција за расчистување на дворот на гимназијата и просторот кој се наоѓа во непосредна близина на параклисот ,,Св.Климент Охридски”.

Активноста се реализира како продолжение на пролетната еко-акција во чии рамки претходно се чистеше и останатиот дел од училишниот двор.

ш

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*