Крупен добиток повторно прави проблеми на патниот правец М.Каменица – Кочани

Крупен добиток повторно прави проблеми на патниот правец Македонска Каменица – Кочани. Како што јавуваат возачи, оваа појава особено била изразена во текот на денешниот ден, а домашните животни најзабележителни биле на патниот правец од магистралата А3, од селото Калиманци до село Истибања.
 
-Оваа појава претставува особена опасност во сообраќајот најмногу заради фактот што во најголем дел од случаите стоката често се напасува без присуство на сточар, Не ретко домашните животни остануваат на коловозот и во текот на ноќните часови. Поради намалената видливост при ноќното возење, острите свиоци и засеци во клисурата на река Брегалница и честите камени одрони на патот, алармираме дека ова претставува дополнителна голема опасност кон безбедноста на возачите и патниците, како и можноста за причинување на поголема материјална штета на возилата, велат возачите кои секојдневно ја минуваат оваа релација.
Сопствениците на добитокот кој се напасува долж магистралниот пат Каменица – Кочани, како што посочуваат учесниците во сообраќајот, најверојатно се од општина Виница, бидејќи и територијално тој дел му припаѓа на таа општина. Во моментот освен сообраќајната сигнализација која навестува движење на животни на патот, друга алтернатива за препознавање на истите во ноќните часови не постои, па затоа останува апелот за претпазливо возење на оваа делница особено во текот на ноќно возење.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*