Фото: На фестивалот во Раковица врачена наградата на сатиричарот Миле Ѓорѓијоски

Организаторите на Интернационалниот фестивал за хумор и сатира во Раковица ги доделија наградите за најдобрите сатиричари кои зедоа учество на овогодишното издание. Првата награда на фестивалот ја освои нашиот сатиричар Миле Ѓорѓијоски нанкого наградата заедно со останатите свечено им беше врачена.

Ѓорѓијоски освен во Раковица во Србија ја освои и наградата ,,Екселенција сатира” која српското друштво на писатели ја доделува во чест на писателот Радое Домановиќ за сатиричари кои дале најголем придонес за развој на сатирата на Балканот.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*