Четири ракометни натпревари овој викенд ќе се одиграат во Делчево

Богатиот ракометен викенд во Делчево започнува утре, 13 април со почеток во 11 часот кога во спортската сала М.М.Брицо силите ќе ги одмерат женските кадетски екипи на Брегалница плус и Шампион.

Во вториот термин со почеток од 14:30 часот кадетките на РК Делчево ќе ги угостат врсничките од екипата на Овче Поле, додека кадетите на РК Делчево својот натпревар го играат утре во 16:30 кога во спортската сала ќе гостува кадетската екипа на РК ,,Макалоски” од Прилеп.

Во недела, 14 април 2019 возбудувањата продолжуваат во пионерска конкуренција. Со почеток во 13:30, ЖРК Делчево ќе ја пречека екипата на ЖРК ,,Ѓорче Петров”.

Одлична понуда за сите љубители на спортот, а особено на ракометот да погледнат 4 интересни натпревари кои се надеваме дека ќе им донесат нови победи на екипите од Делчево.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*