Пехчевката Габриела Костадинова освои три награди на ,,Охридски бисер на поезијата 2019″

Поетесата Габриела Костадинова од Пехчево со три награди се врати од манифестацијата ,,Охридски бисер на поезијата 2019. Наградите Костадинова ги освои за:

  • Убава лирска поезија
  • Севкупно творештво
  • Убав стил на пишување поезија

Костадинова исто така на манифестацијата ,,Охридијада – Милица Паулус 2018″ има освоено награда за поетска книга за возрасни за нејзиното дело ,,Црвената боја на љубовта”, додека новелата ,,Сага за Полина” ја доби наградата за најдобра прозна книга за возрасни.

Честитки до Костадинова на која и посакуваме уште многу награди.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*