Пријателите на Мартин Стојаноски од Делчево со апел за помош

Да бидеме хумани и сите заедно да му помогнеме на Мартин Стојаноски повторно да може да застане на нозе и да игра фудбал.

22-годишното момче од Струга поради сообраќајна несреќа се здоби со тешка повреда на ‘рбетот и сега е врзан за инвалидска количка. Пред несреќата, Мартин беше голман во фудбалскиот клуб „Лабуништа“ и свиреше хармоника.

Неговото лекување е закажано во Москва, Русија, каде ќе прима терапија со матични клетки на секои три месеци, во рок од две години. За тоа, на семејството Стојаноски му се потребни околу 150.000 евра.

Бидете хумани и донирајте!

Телефони за донации:
TELEKOM: 143 107
VIP: 143 462
(со секој повик донирате 100 ден.)

Жиро сметка: 210-7000006495-51
Банка: НЛБ Тутунска банка
За донации на GoFundMe: ТУКА

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*