Фото: Голак за 1 мај како во старите добри времиња

Одбележувањето на 1 Мај – Меѓународниот ден на трудот иако е ден кога вообичаено во светот се протестира против кршење на работничките права, во Македонија, а со тоа и во Делчево неработниот ден се користи за пикник со пријателите.

Од фотографиите може да се забележи дека најмногу од граѓаните денес се наоѓаат на планината Голак каде се забележливи над 200 посетители кои решија неработниот ден со скара и пиво да го прослават токму на делчевската планинска убавица.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*