КУД „Н.Ј.Вапцаров“ дел од фестивалот „Традиционални Ѓурѓовденски обичаи“

По настапот во Турција играорците од КУД „Н.Ј.Вапцаров“ од Делчево неуморно продолжуваат со своите одлични изведби ширум фестивалите во државата. Овој пат имаа настап на 6. Меѓународен фолклорен фестивал „Традиционални Ѓурѓовденски обичаи“ во Оризари.

На фестивалот учество зедоа неколку групи од Македонија и од странство меѓу кои фолклорни групи од Црна Гора и македонска фолклорна група од Словенија.

Погледнете мал колаж од фотографии и видео од настапот на играорците од Делчево.

Дел од настап на КУД Н.Ј.Вапцаров на 6. Меѓународен фолклорен фестивал „Традиционални Ѓурѓовденски обичаи“ во Оризари

Дел од настап на КУД Н.Ј.Вапцаров на 6. Меѓународен фолклорен фестивал „Традиционални Ѓурѓовденски обичаи“ во Оризари

Posted by delcevo365.mk on Friday, May 3, 2019

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*