Нападите на ПЦЕР, повод за прес на ПДПР

Претседателот на Партијата за демократски просперитет на Ромите Аксел Ахмедовски, денес на прес конференција со свој став околу Фејсбук статусите на претседателот на ПЦЕР, Самка Ибраимовски, во кои како што рече Ахмедовски, се упатуваат напади кон невладини организации и поединци Роми од Делчево.

На прес конференцијата Ахмедовски се осврна и на резултатите кои ги постигна ПДПР во вториот круг од изборите, втор круг во кој оваа партија го поддржа сега веќе претседателот на државата Стево Пендаровски.

Во наредниот период како што истакна Ахмедовски, партијата ќе работи на зајакнување на членството во насока на остварување на што подобри резултати на следните избори.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*