Делчевецот Кристијан Васев победник на Меѓународниот пијано натпревар во Смедерево

Делчевецот Кристијан Васев освои прво место на 6. Меѓународен пијано натпревар кој се одржа во Смедерево, Србија.

Кристијан Васев е ученик во Средното музичкото училиште во Штип и е еден од најдобрите во својата генерација што се потврди со освоената награда во Смедерево.

Честитки до нашиот сограѓанин на кој му посакуваме уште многу успеси.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*