Пломпт дебатираше со средношколците од СОУ „М.М.Брицо“

Во рамки на денешната посета на Делчево амбасадорот на Кралството Холандија најпрвин ја посети делчевската гимназија. Директорот на гимназијата Љупчо Прачкоски на амбасадорот Ваутер Пломпт му подари уметничка слика со мотиви од старо Делчево, додека потоа амбасадорот дебатираше со учениците од гимназијата од Делчево како и со гостите од гимназијата „Васил Антевски – Дрен“ кои денес присуствуваа во Делчево.

Еве дел од дебататата на амбасадорот на Кралството Холандија Ваутер Пломпт со учениците.

Посета на холандскиот амбасадор Ваутер Пломпт на делчевската гимназија

Посета на холандскиот амбасадор Ваутер Пломпт на делчевската гимназија

Posted by delcevo365.mk on Thursday, May 23, 2019

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*