Пломпт од Делчево: Холандија го чека извештајот за напредокот на Македонија кон ЕУ

Холендија воздржана околу евентуален датум за почеток на преговорите за членство на Македонија во Европската Унија. Во дипломатски одговор на наше новинарско прашање, холандскиот амбасадор, се повика на потребата од анализа на извештајот за напредокот на Македонија кој треба да го објави европската Комисија:
 
-За жал не сум во можност да ви кажам дали Македонија ќе добие датум за преговори со ЕУ, но она што можам да го кажам е знаете добро дека изборите за европскиот парламент се наскоро, во Холандија тие се денеска, се чека и извештајот на Европската комисија за напредокот на вашата земја и потоа е многу важно во холандскиот парламент и во останатите парламенти пред Европската комисија да се произнесат позитивно по однос на одлуката, рече амбасадорот Пломпт.
 
Еве ја изјавата на Пломпт.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*