Поетско читање и промоција во недела во Делчево

Претставување на првата е-книга Шепотења е настан кој оваа недела ќе се случува во црквата Успение на пресвета Богородица каде ќе се чита духовна поезија.

Настанот потоа се сели во манастирскиот комплекс Св.Богородица Балаклија каде ќе следи промоција на книгата Трагачи по парадокси. Како дел од настанот ќе следуваат микс од сатира, поезија, раскази.

Деталите во видеото во продолжение ги има сатиричарот Миле Ѓорѓијоски.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*