Утре ќе се одржи тактичко показна вежба ,,Евакуација од пожар”

Утре во Делчево ќе се спроведе тактичко-показна вежба во која ќе биде симулирана појава на пожар.

Поради тоа се известуваат граѓаните дека во одреден дел од денот како дел од тактичко-показната вежба ќе биде забележлива појавата на вклучени сирени како резултат на учеството во вежбата на екипи на ТППЕ од Делчево, Итната медицинска помош и делчевската полиција.

Вежбата ќе биде со времетраење од петнаесетина минути и е дел од стандардните процедури за проверка на подготвеноста на одредени институции при евентуална појава на елементарна непогода.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*