МВР ги зајакнува контролите за неспортски риболов

Поради неколкуте случаи на неспортски риболов Министерството за внатрешни работи во наредниот период ќе ги зајакне контролите на водите на река Брегалница. Деновиве дел од делчевските спортски риболовци ја забележале ваквата појава и истата ја пријавиле до надлежните органи.

Риболовците апелираат до сите оние кои ќе забележат ловење на риба на начин како на фотографиите подолу, случајот да го пријават до надлежните органи на МВР во Делчево.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*