Поројните дождови создадоа проблеми во село Стамер

Невремето кое го зафати регионот на Пијанец создаде големи проблеми за дел од жителите, а според фотографиите и видеото кои ни ги пратија наши читатели состојбата е најмногу загрижувачка во село Стамер. Поради тоа што водотекот го преплави локалниот пат, жителите сами се организираа и се справуваат со проблемите кои како што велат ги имаат после секој пороен дожд. За да се спречи продирањето на водата до домовите, како што велат мештаните, само вреќите со песок и камења кои ги поставуваат ги спасуваат водата да не дојде до самите куќи.

Еве  како изгледаше село Стамер за време на невремето!

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*