Одржан Меѓународниот турнир во мал фудбал за деца ,,Каменица 2019″

Македонска Каменица денес беше домаќин на Меѓународниот детски турнир во Мал фудбал за генерации 2008/09.
 
Tурнирот го организираше домашната екипа на ФК „Караман – Џафер” од Македонска Каменица, а учествуваа уште и екипите  ФК „Јабланица„ од Србија, ФК „Торпедо“ од Кочани и ФК ,,Разлог” од Разлог, Р Бугарија.
 
Резултати од турнирот:
 
1. место – ФК “Караман – Џафер“
2. место – ФК „Јабланица“ Медвеѓа Р.Србија
3. место – ФК „Торпедо“ од Кочани
 
Најдобар стрелец Михаил Милковски.
Најдобар голман Божидар Горгиев.
 
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*