Од делчевските легенди!

Легендите велат дека старите фамилии од Делчево за периодот од 1950 до 1960 година имаат направено, голем број на работни акции за пошумување на планината Голак. Младите делчевчани тоа го правеле со силен елан и желба. Тие генерации се симбол на работа и самопочитување, другарство и взаемно помагање.

Фејсбук статус на еден од најдобрите познавачи на овие легенди, некогашниот прв човек на градот, а за нас секогаш професорот по физичко Љупчо Прачкоски.

 

Старите фамилии од Делчево се сеќава за периодот од 1950 до 1960 година колку се работни акци се направија за пошумување…

Posted by Ljupco Prackoski on Friday, June 28, 2019

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*