Во Панчарево на Петровден

Се ближи празникот Петровден, ден кога жителите на Панчарево го слават својот соборен ден. Овој ден е посебен за семејството Трајановски кои организираат средби за дружба наречени Петровденски средби. За самиот собор, за Спасина чешма која се наоѓа во дворот на семејството Трајановски и за многу други работи кои на Петровден се случуваат во Панчарево, говори видео записот од 2014 година, кој е снимен токму во домот на Спиро Трајановски во Панчарево.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*