Во Делчево бесплатно ќе се склучува брак

Делчевци од денеска ќе можат бесплатно да склучуваат граѓански брак во новите простории во мултифункционалниот центар во Спомен-домот АСНОМ. Оваа Одлука ја донесоа делчевските советници на редовната 27 Седница, а согласно со Одлуката за користење на просторијата за склучување граѓански брак нема да се плаќа надоместок, а заинтересираните граѓани е потребно За користење на салата за оваа намена потребно е заинересираните лица да доставуваат барање до Општина Делчево од каде ќе добијат потврда за соодветниот датум и час за склучување брак, кој ќе се достави до Матичната служба во Делчево.

За потребите на новата сала за венчавање, Општина Делчево има набавено нов инвентар, како декоративна маса и столици, со цел да се збогати свечениот амбинет при склучување граѓански брак во Делчево.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*