Со концерт на ,,Дејан Ѕене и Елена” продолжува ,,Делчевско лето 2019″

Музиката од локалните бендови интерпретирана во рамките на првата вечер наменета за локални бендови и оркестри ги измами синоќа делчевци во центарот на градот. На сцената настапија „Универзал бенд“, Дуо Чарли и Мароко и момците од „Рефреш“, а настапот беше во рамките на првата вечер посветена на локални музички групи и орекстри која е дел од „Делчевското лето 2019“.

Вечерва во киносалата со почеток од 20:30 часот ќе се одржи концертот на Дејан Ѕене и Елена.

Организацијата на настаните е на НУЦК „Никола Јонков Вапцаров“ Делчево и Општина Делчево, со поддршка на Министерство за култура.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*