Видео: НВО ,,КХАМ” со пакет мерки за намалување на сиромаштијата

НВО КХАМ – Делчево и македонската платформа за борба против сиромаштија бараат пакет мерки за субвенционирање на лицата кои преку активација излегуваат од сиромаштија.

Токму на оваа тема гостување во утринската програма ,,Здраво Македонијо” имаше Зоран Биковски од НВО ,,КХАМ” кој меѓу другото рече дека придонес за пакетот мерки може да дадат и пензионираните претседатели кои одбија да работат и ја прифатија пензијата преку откажување од средства за ќирија месечно од 3 000 евра и трошоци за советници. Еве дел од излагањето на Биковски.

НВО КХАМ – Делчево и македонската платформа за борба против сиромаштија бара пакет мерки за субвенционирање на лицата…

Posted by КХАМ on Monday, July 22, 2019

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*