Роднокрајниот автор Васил Маневски подготвува нова книга

Во тек се завршните активности за издавање на новата книга поезија на роднокрајниот автор Васил Маневски. Делото е насловено ,,Тестамент”, има стотина песни распределени во пет циклуси предговор и рецензии. За издавање на делото потребна е мала поддршка за авторот кој на својот фејсбук профил ја објави сметката на која ќе може да се донира.

-Како љубители на поезијата, чест и задоволство ми е да Ве поканам да го помогнете овој роднокраен проект преку, спонзорство, донација и претплата. За секој спонзор, донатор и претплатник ќе бидат обезбедени соодветен број примероци и покана за централната промоција во Делчево, вели авторот во својата објава на фејсбук.

Веќе се достапни сметките на кои може да се помогне издавањето на новото дело на Маневски.

Комерцијална банка:

Васил Маневски
Денарска/трансакциска сметка: 300007030200457
Девизна сметка:
Acco No: 0230702884034
IBAN: MK07300307028840308
BIC/SWIFT: KOBSMK2XKOB

За повеќе информации посетете го фејсбук профилот на Васил Маневски
или обратете се на телефон 075 520 977 или на е-маил адреса vasko@srcka.net

Во очекување на вашата поддршка, авторот ви посакува добро здравје, успешна работа и радости во секојдневието!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*