Делчевското дуо “Ајга” со видео запис за “Македонија засекогаш”

Со мало задоцнување ви го претставуваме промотивниот видео-клип од делчевското рок дуо ,,Ајга” насловен “Македонија засекогаш” (Macedonia forever). Дуото е составено од двајца искусни музичари Дарко Тасевски и вокалот Иван Тренчевски.

Автор на музиката и текстот како и изведбата на гитара е на Дарко Тасевски, додека аранжаманот е дело на Иван Тренчевски и неговата IT продукција кој воедно е носечкиот вокал, а се јавува и со изведба на гитара и клавијатури.

За видео изданието на ,,Macedonia forever” се погрижи делчевецот Никола Витановски-Кољо.

Погледнете и уживајте во ова несекојдневно издание на младите делчевци ,,Ајга”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*