Видео: ,,Вака се оди по невестата во Делчево” – Vol.2

Несекојдневните свадбени поворки продолжуваат и оваа недела во Делчево. Поворка со десетина модели на популарните „скании“ (за камион како деца велевме „сканија“), денес продефилираа низ делчевските улици како дел од популарната традиција на „одење“ сватови.

Инаку Делчево е град во кој има околу 500 професионални возачи на камиони кои своето парче леб го вадат во западно европските земји.

Погледенете го видеото од несекојдневната камионска свадбена поворка во Делчево

Вака се оди по невестата во Делчево – Vol.2

Posted by delcevo365.mk on Sunday, August 11, 2019

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*