Туристи од Индија во посета на регионот Пијанец-Малеш

Откако пред неполн месец туристи од Малта имаа прилика да се запознаат со убавините на Малешевијата, деновиве вљубеници во природата од Индија го посетија Брегалничкиот регион. Како што информираше лиценцираниот планинарски водич Љупчо Чучуковски, кој ја придружуваше групата од градот Бомбај, се работи за прва посета на овој регион на гости од Индија.
 
-Во претходен договор со моите пријатели-планинари и вљубеници на природата од Индија. реализирав уште една планинарско-алтернативна маршрута по Малешевските планини. Со туристите имавме посета на црквите Рожденство на Пресвета Богородица и женскиот манастир Св.Архангел, а во рамки на турата имавме планинарски марш до Беровското езеро кој беше во должина од 2 километри, информира Чучуковски.
 
Додаде дека турата низ Малешевијата завршила со посета на бачилото Клепало, каде туристите од Индија имале прилика да вкусат традиционални македонски јадења.
 
Чистиот воздух, недопрените предели од природата и типично органските производи карактеристични за овој крај е она што ги заинтересирало посетителите од Бомбај да го посетат овој регион.
 
-За Берово најдовме податоци преку наши пријатели и не заинтересира она што го видовме на интернет. Навистина испадна подобро од тоа што очекувавме. Со сигурност ќе го препорачаме на наши пријатели, истакнале во својата кратка изјава туристите од Индија.
 
Лиценцираниот планинарски водич Чучуковски најави уште повеќе вакви активности како дел од промоцијата на регионот Пијанец-Малеш, а со тоа и на Брегалничкиот регион.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*