Акција за обнова на инвентарот во кругот на шумската вила на Голак

ПСК „Голак“ Делчево постави нови маси и клупи во дворот на шумската вила која се наоѓа на 1400 метри надморска висина на планината Голак.

-Масите и клупите ги оставаме во сопственост на Шумско стопанство Голак – Делчево,  додека ќе бидат користени од сите оние посетители кои ќе ја посетуваат нашата планина Голак. Масите и клупите имаат капацитет над 100 луѓе, а цо цел нивна заштита истите се премачкани со лак, истакнаа од ПСК „Голак“.

Со оваа активност делечвскиот планинарски клуб ги направи последните подготовки за утрешниот Меѓународен планинарски марш – Голак 2019.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*