Пријателски спортски натпревари во Берово во рамки на „Европска недела на спортот“

Во рамките на ,,Европска недела на спортот” во Берово ќе се одржат пријателски спортски натпревари. Настанот како што информираат од општина Берово ќе се одржи в понеделник 30 септемви со почеток од 10 часот.
 
-Во рамките на ,,Европската недела на спортот”, Општина Берово ги поканува граѓаните со спортски дух, заеднички да ги проследиме пријателските спортски натпревари во ракомет, фудбал, пинг понг и трчање на 50 метри. Пријателските натпревари ќе се одиграат на спортските терени во деветолетката ,,Дедо Иљо Малешевски”.
 
Претходно во рамки на ,,Европската недела на спортот”, како што додадоа, се одржаа штафетни игри со беровските првачиња.
 
Целта на проектот е спорт за сите возрасни категории, на сите места и во секакви услови. Крајниот ефект како што истакнаа орханизаторите е остварување на идеите на Европската недела на спортот – придобивките од активностите во текот на спортската недела да имаат траен ефект, односно да останат во навиките на секој поединец.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*