Со низа активности одбележана ,,Неделата на млади” во Делчево

Клубот на млади при Општинската организација на Црвен крст Делчево, со низа активности се вклучи во одбележувањето на ,,Неделата на млади”, која секоја година се одбележува од 1 до 7 октомври 2019.

Гледање на филм и натпреварувачки игри се само дел од активностите кои младите ги реализираат како дел од овој настан.

Во рамки на ,,Неделата на млади” беа доделени и благодарниците од ПХВ циклусот за 2019 година, а воедно и презентирани активностите и работата на Клубот на млади и Општинската организација на Црвен крст Делчево за вклучување на нови волонтери.

Воедно беше изготвено видео за недела на млади под мотото ИНФЛУЕНСИРАЈ, ВОЛОНТИРАЈ!

Недела на млади 1-7 октомври 2019ООЦК ДЕЛЧЕВО Клубот на млади ја одбележа со гледање на филм,натпреварувачки игри и…

Posted by Црвен крст на Република Македонија-Општинска организација Делчево on Saturday, October 5, 2019

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*