Во тек хуманитарната акција за помош на семејството Воденски од село Русиново

Под мотото „Да подадеме рака на семејството Воденски“, во тек е хуманитарната акција за собирање помош на тричленото семејството Воденски од село Русиново, чија куќа и покуќнина, изгоре во пожар изминатиот петок. Освен на фејсбук каде успешно се одвива акцијата за помош на тричленото семејство, денес е обезбедена и жиро сметка за донации од земјава и странство.
 
Жиро Сметка: 240217003650133 на име Драги Воденски, УНИБАНКА
 
Жиро сметка за донации од странство Dragi Vodenski IBAN: MK07240217003650133 Universal Investment Bank Skopje (UNIBANK)
 
Линк за донации на фејсбук тука!
 
Освен од хуманите граѓани, во акцијата за адаптација на објект за живеење, најавена е поддршка и од општина Берово, од каде исто така, најавија и парична помош.
 
Во меѓувреме по пожарот, општината на семејството Воденски му обезбеди преноќевалиште во соседното село Владимирово.
 
Освен оваа помош, значителна е и помошта во храна, облека и хигиенски пакети која пристигнува од хуманите граѓани од Беровско и околината, кои сочувствуваат со несреќата, која го снајде тричленото семејство од Русиново.

https://www.facebook.com/donate/392493658353282/?fundraiser_source=external_urlКирил, Велика и Маринчо Воденски рано…

Posted by delcevo365.mk on Friday, October 4, 2019

Жиро Сметка: 240217003650133 на име Драги Воденски, УНИБАНКАЖиро сметка за донации од странство Dragi Vodenski IBAN:…

Posted by delcevo365.mk on Tuesday, October 8, 2019

Потребна помош за тричленото семејство Воденски од село Русиново, чија куќа изгоре во пожар

Потребна помош за тричленото семејство Воденски од село Русиново, чија куќа изгоре во пожар. Контакт телефон за информации за првична помош 077-545-630 – Маринчо Воденски. Линк за парични донации https://www.facebook.com/donate/392493658353282/?fundraiser_source=external_url

Posted by delcevo365.mk on Friday, October 4, 2019

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*