ОБНОВЕНО: По исчезнувањето пронајден авторот на Спомен дом Разловечко востание

Георги Константиновски, авторот на Спомен дом на Разловечкото востание откако ноќеска беше пријавен за исчезнат, е пронајден и е во добра состојба.

Исчезнувањето на професорот претходно семејството го пријавило во полиција, а истиот бил исчезнат од ноќта меѓу петокот и саботата.

Константиновски покрај тоа што е автор на Спомен дом на Разловечкото востание, е автор и на студентскиот дом Гоце Делчев, Домот на печат во Приштина за кој доби југословенска награда, на објектот во Пелинце и Сеизмолошкиот завод.

Се потсетуваме на последната изајва на Константиновски кој пред две години ја посети општина Делчево и своето дело во село Разловци при што даде изјава за нашиот медиум.

Таткото на "Спомен дом на Разловечкото востание" го посети своето дело!

تم النشر بواسطة ‏‎delcevo365.mk‎‏ في السبت، ١٠ مارس ٢٠١٨

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*