Творештвото на Габриела Костадинова претставено во Св.Николе

По повод ,,Светиниколски есенски културен бран” во Домот на културата „Крсте Петков Мисирков“ во Свети Николе низ призмата на поезијата беше претставен “Творечкиот опус на Габриела Костадинова” – поетеса од Пехчево.

Промотори на настанот беа: Нада Симовска – доктор педијатар во пензија од Пехчево, Љупка Стојменова – м-р професор по македонски јазик од Кочани. Стихови читаше Јасмина Цековска – професор по француски јазик и директор на библиотеката од Пехчево.

Настанот се одржа по повод 50-годишниот јубилеј на Домот на културата ,,Крсте Петков Мисирков” од Свети Николе.

Синоќа во Домот на културата „Крсте Петков Мисирков“ во Свети Николе, по повод Светиниколски есенски културен бран се…

Posted by Матична Библиотека „ Кочо Рацин “ – Пехчево on Wednesday, 13 November 2019

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*