Балканските музички таленти ќе пеат и играат во Делчево

По премиерата на филмот „Врба“ и претходно успешно организираниот Детски фестивал „Пијанечки бисери 2019“, Националната установа Центар за култура „Никола Јонков Вапцаров“ за утре (сабота, 23 ноември 2019) го најавува Меѓународниот фестивал „Балкан без граници“.

Настанот е закажан со почеток во 18 часот, а на истиот како што информираа од НУЦК „Н.Ј.Вапцаров“ ќе настапат, неколку музички групи и солисти од Македонија и Бугарија.

Сабота(23.11.2019) со почеток од 18:00 часот БАЛКАНОТ ПЕЕ И ИГРА

Posted by НУЦК ,,Никола Јонков Вапцаров"-Делчево on Friday, 22 November 2019

Еве како помина фестивалот минатата 2018 година!

Се одржа третото издание на фестивалот ,,Балканот игра и пее"

Posted by delcevo365.mk on Saturday, 15 December 2018

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*