Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби одбележан во деветолетката „Ванчо Прке“

Во чест на 3 Декември – Меѓународниот ден за лицата со посебни потреби, во деветолетката “Ванчо Прке” во Делчево денешниот ден се одбележа на одделенски часови во секоја паралелка посебно, како работилница избрана од Прирачникот за Животни вештини со теми за децата со посебни потреби.

Во настанот се вклучија и најмладите првооделенчиња, кои со многу детски благородни пораки и музички хепенинг испратија во училишниот двор балони со хелиум во небесната шир, како симбол на подадена рака за заедничко дружење и честитки за сите деца, кои имаат еднакви права.

Деветолетката „Ванчо Прке“ го одбележа Меѓународниот ден на лица со посебни потреби

Деветолетката „Ванчо Прке“ го одбележа Меѓународниот ден на лица со посебни потреби

Posted by delcevo365.mk on Tuesday, 3 December 2019

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*