Видео: Од свечената академија на ООУ Св.Климент Охридски”

Вечерва се одржа свечената академија по повод патрониот празник на деветолетката „Св.Климент Охридски“ од Делчево. Поздравен говор по повод патрониот празник имаше директорот на училиштето Горан Димитровски кој потоа ги додели наградите од наградниот конкурс на тема “Град на иднината”.

НАГРАДЕНИ ТВОРБИ

I место
1.Софија Bасева VIII-1 одд – ООУ „Св.Климент Оxридски”Делчево
2.Катерина Трајковска V одд – ООУ „Bанчо Прке” Делчево

II место
1. Aндреа Димитровска VIII-2 одд – ООУ „Св.Климент Оxридски” Делчево
2. Андреа Златкова VII одд. ПУ Град – ООУ „Св.Климент Оxридски” Делчево
3. Бојан Ивановски VIодд – ООУ „Bанчо Прке” Делчево

III место
1. Миxаил Алексовски VII -1 одд – ООУ „Св.Климент Оxридски” Делчево
2.Едиса Багашова VI одд – ООУ „Bанчо Прке“ Делчево
3. Ивана Дамјанова VII-2 одд – ООУ „Св.Климент Оxридски“ Делчево

Наградените ученици на ликовниот конкурс наградите ќе ги добијат во вторник.

Свечената акдемија продолѓи со богата културно-уметничка програма подготвена од учениците и нивните ментори.

Видеата од Свечената академија погледнете ги во продолжение:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*