Ракометарките од ООУ „Св.Климент Охридски“ победнички на зонскиот турнир во ракомет

Ракометарките од Општинското основно училиште „Св.Климент Охридски“ се победници на зонскиот турнир во ракомет кој денес се одржа во Делчево.

Со убедливи победи над екипите од М.Каменица и Зрновци, ракометарките од делчевската деветолетка обезбедија пласман на Регионалниот турнир за основни училишта кое ќе одржи во второто полугодие од учебната година.

Спортските натпревари се дел од турнирите кои се организираат под капата на Федерацијата на училишен спорт.

Изјави од победничкиот тим во продолжение:

Ракометарките од ООУ „Св.Климент Охридски“ победнички на зонскиот турнир во ракомет за основни училишта

Ракометарките од ООУ „Св.Климент Охридски“ победнички на зонскиот турнир во ракомет за основни училишта

Posted by delcevo365.mk on Wednesday, 11 December 2019

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*